Pedres
Categoria:
Tipus de plat: Bombons
Típica de:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- . 100 Gr de avellanes
- . Chocolata fondant 150 gr (chocolata amb llet)
- . Coco rallat per espolsar
- . Sucre llustre 75 gr
- . Mantega un dau
Elaboració
1- Agafeu una paella i afegiu el sucre llustre i les avellanes a calentar sense parar de remenar evitant que s'engaxin lo més minim les avellanes entre elles.
2- Un cop les avellanes estan ben impregnades de sucre i una mica daurades hi afegiu el dau de mantega per que es separin entre elles amb més facilitat.
3- Agafeu una safata amb paper vegetal, hi aboqueu les avellanes i les acabeu de separar vigilant que creme molt i deixeu arrofredar.
4- Foneu la chocolata en un bol al bany maria o al microones i un cop fos afegiu les avellanes a la xocolata i remeneu bé que les avellanes s'impregnin bé de xocolata i un cop ben impregnades agafeu 4 avellanes a una cullera i les deixeu caure (a la bandeja on estaven les avellanes refredant), tres avellanes juntes que formin un petit cercle i la última avellana es fique a dalt (es molt important que la xocolata no estigui molt líquida o un cop tingueu montada la pedra caurà tota la xocolata) i així succesivament fins que s'acabin les avellanes.
5- Finalment s'espolse el coco rallat vigilant que la xocolata encara estigui molla ( si es fan moltes pedres és millor anar espolsant el coco per evitar que la xocolata s'endureixi).
Notes
Molt important que la xocolata no estigui molt líquida.
Es por fer el mateix proces amb pistacho y chocolata blanca (bonissim de veritat).
Es pot fer el mateix proces amb ametlles tallades amb lamines gruixudes i chocolata negra.
Comparteix aquesta recepta: