Arròs brut

És el nom amb que es coneix l'arròs de carn mallorquí.

Ingredients

  • Uns quants trossets de carns assortides (pollastre, conill, costella i llom de porc, guatlles, caça, etc.)
  • ceba
  • tomàquet madur
  • arròs
  • clavell en pols
  • sal
  • oli i aigua

Per acompanyar:

  • pebrot verd i tendre o raves.

Elaboració

Es posa a bullir l'aigua, en quantitat suficient per a què l'arròs quedi clar.
En una cassola de terra, amb una mica d'oli i un pessic de sal, es fregeixen els trossets de carn, fins que siguin ben rossos. Després, s'hi afegeix la ceba picada i es deixa fer ben rossa, també. Llavors s'hi tira el tomàquet ratllat i es deixa coure bé, fins que el sofregit sigui fosc.
Quan estigui, s'hi posa l'aigua. Quan bulli fort, s'hi posa l'arròs, el clavell i la sal. Es deixa coure durant vint minuts i s'aboca, acte seguit, en el recipient de servir-lo, per parar l'ebullició i que l'arròs no es covi.
Mentre es menja, es va mossegant el pebrot o el rave, sense amanir, per desembafar.

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5020 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Minchas diu:
molt bo, Cris, pero explica'm si us plau que es "clavell en pols" que no se que es,
Jordi Bosch Negre diu:
Me la apunto aquesta, te molt bona pinta.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: