Arròs amb llamàntol
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per thermomix
Típica de: Espanya → Amposta
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 llamàntols (eren petits)
- 8 gambes.
- Caps de peixos, betes, 2 galeres, i alguns peixos petits de bullir.
- 1 ceba no gaire gran.
- 3 tomàquets madurs.
- 3 grans d'all.
- Julivert.
- Una mica de pebre vermell dolç.
- Sal i oli.
- 100 gr d'arròs per persona (400 gr)
4 racions
Utensilis
Cap, sols la thermomix.
Elaboració
Primer prepararem el brou:
A la thermomix, posarem un raig d'oli i el deixarem escalfar 2 minuts a temperatura Varoma.
Afegirem 1 gra d'all i les gambes, triturarem tot a velocitat 6 uns segons i ho deixarem sofregir una mica amb la thermomix a temperatura Varoma, afegirem els peixos que tinguem (no fan falta molts, jo aquesta vegada havia 1 cap de lluç, pells de bacallà, 2 betes, 3 galeres, 6 o 7 peludes) afegirem 1.5 litres d'aigua, sal i ho deixarem coure a la thermomix per espai de 30 minuts a temperatura Varoma, si surt per dalt del bocal, ja que anar jugant amb les temperatures 100 º i Varoma.
Colar aquest brou i reservar.
Rentar la gerra de la thermomix.
Partir per la meitat el cap del llamàntol (ha d'estar viu) i la cua partir-la en rodanxes. Treure de dins del cap (això dóna fàstic) el cervell i reservar, cal recollir també tots els sucs que deixa anar la bestiola al partir.
Posem ara a la thermomix, la ceba, el cervell de l'animalet, els sucs, els tomàquets i els grans d'all que ens queden i ho triturem ben fi, afegim un raig d'oli i deixem que es sofregeixi bé, jo ho poso a velocitat 3. Quan ho veiem al nostre gust li afegim l'arròs baixem la velocitat a 1 i el sofregim una mica també, hi afegim el pebre vermell dolç, deixem que de dues voltes la thermo i ja li podem afegir el brou. Quant falte la mitad del temps incorporeu el llamàntol.
A partir d'aquí ja va a gustos, hi ha que li agrada caldós, a altres sec, ia altres melós. El punt de l'arròs també va a gustos, jo amb 20 minuts de thermomix ho trobo passat. El meu punt és sobre uns 15 minuts. A si que, anar mirant pel vocal fins a trobar el puntet que agrada a cada un.
1h
Notes
De receptes d'arròs amb llamàntol hi ha diverses maneres de fer-les, aquesta meva és com la hi vaig veure fer a un mariscador amic meu, ell té la seva caseta al mar, dins del mar ... i allí es couen sempre els millors mariscs i peixos, acabats de sortir de l'aigua.
Encara que ell va utilitzar una olla enorme per fer l'arròs, jo com sempre vaig per lliure vaig utilitzar la meva thermomix.
Etiquetes: Arros Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7901 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.