Pèsols a l'all cremat
Categoria:
Ingredients
- 800 g. de pèsols desgranats
- 6-8 grans d'all
- 4-6 tomàquets
- 1 copeta de vi blanc dolç
- Un grapadet d'avellanes torrades
- Una llesca de pa
- Julivert fresc
- Oli d'oliva
- Pebre i sal
Elaboració
Talleu i ratlleu els tomàquets.
En una cassola amb oli fregiu els grans d'all fins que estiguin daurats i rostidets. Escorreu-los. Aprofiteu per fregir el pa per fer la picada.
Ala mateixa cassola, si cal, afeigiu una mica mes de'oli i feu un sofregit amb el tomàquet. Saleu'ho. Afegiu el vi i deixeu-ho reduir tot plegat.
Un cop està ben confitat, afegiu-hi mig gotet d'aigua, tapeu-ho i coeu-ho lentament fins que els pèsols estiguin cuits.
just abans, feu una picada amb els alls, el julivert, les avellanas, el pa i un polsim de sal i afegiu-ho a la cassola. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Ha de quedar un guisat una mica sucós.
Comparteix aquesta recepta: