Robiols de Mallorca
Categoria:
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Mallorca
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 6 Vermells d'ou
- 1 kg. i 500 gr. de farina de força (+ o-)
- 400 gr de sucre pols
- 3 taronges sucades
- 1/2 Tassó d'oli
- 400 gr. de Saïm (fus amb el sucre)
- 2 o 3 llimones ratllades
- 1 tassonet d'anis(opcional)
- Mermelada, cabell d'angel, crema, el que agradi per farcir.
- Empanades: carn de xai, sobrassada, botifarró, ventresca, pebre bó i oli.
Elaboració
Fondre el sucre amb el saïm i l'oli una, una volta que quedi cremòs afegir-hi tota la resta d'ingredients meins el gotet d'anis. Donar forma d'empanadilla (ja heu vist els robiols) es a dir fer rotlos farcir-los amb la mermelada, tancarlos en forma d'epanadilla i enformar.
Els crespells se fan amb la mateixa pasta peró sence farcir, son com galetetes. Epolvar de sucre pols.
Per les panades fer forma d'empanada Mallorquina. trempar la carn amb pebre bo i oli i posar una talladeta de sobrassada, botifarró i ventresca, tapar i enfornar, tenen forma de flam.
Aquesta recepta se fa a Mallorca ara per a pasqua.
Comparteix aquesta recepta: