Pa d'espècies i taronja
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 taronja no tractada
- 3 mides de iogurt de farina de blat
- 1 mida de iogurt de farina de civada
- Un pols de nou moscada
- 5 voltes de molinet de pebre negre
- 2 mides de iogurt de mel
- 1 iogurt de soja
- 1 mida de iogurt de pell de taronja confita a daus petits
- 1 mida de iogurt de melmelada de taronja amarga
- 1sobre de llevat químic
Elaboració
Escalfeu el forn a 160 graus.
Esbandiu la taronja amb aigua tèbia, eixugueu-la i ratlleu la pell amb un ratllador fi, vigileu de no ratllar la part blanca. Feu suc de la taronja. Reserveu-ho tot a part.
En un bol, barregeu les farines, el llevat, la nou moscada i el pebre. En un cassò escaldeu el suc de la taronja i la mel a foc suau. Apagueu el foc quan vagi a arrencar el bull, afegiu-hi llavors el iogurt la pell de taronja ratllada i els daus de taronja confita. Remeneu-ho i aboqueu la mescla líquida al bol on heu separat la farina, afegiu-hi la melmelada i amalgameu bé el conjunt.
Poseu-ho al forn en un motlle de cake folrat amb paper de cuina. Deixeu-ho 20 minuts a 160 graus i desprès apujeu la temperatura a 180 graus i prolongueu la cocció uns 25 minuts més.
Comparteix aquesta recepta: