Amanida de pasta amb alberginia, formatge i salsa d'oliva
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 albergínia en daus
- 150 grams de formatge feta, esmicolat
- 1 cullereta de pebre acabat de moldre negre
- 1 pebrot Verd o groc
- 5 cullerades de julivert de fulla plana, picat
- 2 tomàquets grans, pelats, sense llavors
- 2 dents d'all picats
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 pebrot vermell
- 1 cullerada d'oli de gira-sol
- 400 grams Fusilli
- 2 carbassons, tallats a rodanxes gruixudes
Ingredients per la salsa d'oliva :
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 12 olives (negres)
- 125 mil lilitres d'oli d'oliva
- 1 mica de sal i pebre
Elaboració
Bull els fusili en una olla gran segons les instruccions del paquet, o fins que estiguin al dente. Escorre i refreda amb aigua de la aixeta, escampa sobre una safata per enfornar i deixar assecar, sense cobrir.
Talla per la meitat longitudinalment el pebrot verd i el vermell, treu les llavors i nervis blancs, renta les meitats dels pebrots i col-oca, amb el costat tallat cap avall en una graella i posa al forn prees-calfat, cou fins que a la pell es formin ampolles. Col-oca en una bossa de plàstic i deixa que es refredi, retira la pell i talla a tires gruixudes.
Escalfa el oli de gira-sol en una paella. Afegeix l'all i l'albergínia i fregeix ràpidament, donant voltes constantment. Treu del foc i col-oca en un bol gran.
Cuina els carbassons 1-2 minuts al vapor, que estiguin al dente i posa'ls en el bol amb l'albergínia.
Col-oca les olives, sense pinyols, en el processador d'aliments i pica fins que quedi una pasta ben fina, aboca lentament l'oli d'oliva, i segueix triturant fins a obtenir una pasta suau, afegeix el vinagre i assaona amb sal i pebre negre acabat de moldre.
Barreja en el bol els fusili, pebrot, albergínia, carbassó, tomàquet, julivert i barreja be i assona amb sal i pebre si es necessari.
Posa la mescla als plats, escampa el formatge feta pel damunt i ruixa amb la salsa
Comparteix aquesta recepta: