Goulash de llamineres
Ingredients
- 4 Llamineres (relloms) de tamany mitjà.
- 100 gr de bacó fumat a talls.
- 2 pastanagues.
- 2 pebrots verds petits.
- 3 cebes mitjanes.
- 1-2 cullerades de pebre vermell picant (també pot ser pebre vermell dolç).
- 1 cullerada de farina.
- 1 dl de conyac.
- 4 cullerades de puré tomaquet triturat.
- 1 dl de caldo vegetal.
- 1 dl d'oli d'oliva.
- Sal i pebre.
Utensilis
Cassola de fang
Elaboració
Trossegem les verdures,i tallem el bacó fumat a trossets petits. Sofregir tot junt en una cassola (jo la faig servir de fang refractari), i un cop dorada la verdura i el bacó, ho escurrim bé, i ho reservem. Tallem la carn a daus, i la salpebrem. La dorem en el mateix oli que hem fet servir abans. Afegim la farina, el conyac, el puré de tomàquet, i el sofregit de verdures. Ho deixem coure a foc suau, fins que la carn estigui tendre. Si durant la cocció veiem que queda massa seca la carn, hi afegim una mica més de caldo. Si agrada la salsa suau, sense trobar trossos, el suc i la verdura ho passem pel colador xinès, i ho tornem a afegir a la carn.
Notes
Recomano un bon vi negre amb cos per acompanyar aquest plat.
Comparteix aquesta recepta: