Canalons freds de peix i marisc amb salsa rosa
Categoria:
Tipus de plat: Pasta
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Ingredients per 60 canalons
- 4 caixes de Canalons
- 1 kg. de Rap ( o el peix que mes agradi)
- 350 g. de Gambes cuites i pelades
- 1 kg. de Musclos
- 1 paquet de Surumi ( palets de cranc)
- 1 Ceba
- 2 Porros
- Oli
- Sal
- Margarina
Elaboració
Posem els musclos en una cassola i al foc perquè se obrin al vapor. Deixem refredar i triem las closques i les barbes, reservem.
En una paella posem les gambes, quan treguin l’aigua la eliminem i afegim oli les salem i les fregim volt i volta, deixem refredar i les reservem.
A la mateixa paella i el oli de les gambes, fem un sofregit amb la ceba esmicolada i els porros, que haurem trossejat , ( del porro nomes la part blanca ) quan estigui tot ros i afegirem el rap a bocins, ho salarem i li donarem uns quants tombs, no el fem gaire perquè n quedi eixut, després afegim els musclos i i les gambes, tot tallat petitet, li donem un parell de tombs i ho traiem del foc, i afegim el surumi també esmicolat i ho reservem.
Posem aigua amb una mica de sal i oli al foc i quan comenci a bullir tirem les plaques dels canalons una a una i ho deixem bullir, a poc a poc, el tems que digui el fabricant, quan estigui els posem amb aigua freda i els estenem damunt de un drap.
Mentre bullin el canelons fem una mica de beixamel no gaire espessa i la barregem amb tot lo que tenim reservat, ho deixem refredar i omplim les plaques dels canalons i els caragolem, els anirem posant a la platera que sortirà a la taula i a la que haurem untat el fons amb una mica de margarina.
Napem pel damunt amb salsa la rosa i ho posem una estona a la nevera.
( Aquets canalons es poden deixar fets un o dos dies abans i posats a la nevera, abans de servir-los farem la salsa rosa. )
Notes
Salsa rosa
1 Ou
Sal
Oli
1 cullerada de Vinagre
1 bon raig de tomàquet tipus quetxup ( o mes si os agrada )
1 culleradeta de Estragó en pols
1 raig de Mostassa
1 cullerada de guisqui
Comparteix aquesta recepta: