Arròs a la cubana

Categoria:

Ingredients

Elaboració

Preparació de la salsa de tomàquet":"
Fregim l’all tallat a trossets en oli d’oliva, procurant que no se’ns cremi i el retirem. En el mateix oli hi sofregim una mica la ceba i a continuació hi afegim el tòmaquet i la fulla de llorer. Ho deixem coure una miqueta i hi tirem la copeta de vi blanc, l’all que haviem guardat, sal a gust i ho deixem coure tot plegat a foc mot lent, opcionalment hi podem afegir una culleradeta de sucre, si volem perdre l’acidesa del tomàquet més depressa, però hem de tenir amb compte que quan més estona el coem, més anirà perdent l’acidesa i si cal podem anar afegint-hi aigua si se’ns seca fins que quedi el sofregit ben confitat.
Ho passarem per un passapurés, MAI per la batedora, perquè així ens conservarà el seu color vermell.
Podem afegir-hi al nostre gust, api, porro, pastanaga…..(En quantitats petites, sempre ha de dominar la quantitat de tomàquet) Però insisteixo, sempre ho triturarem amb el passapurés.
Elaboració del plat":"
En un olla amb aigua bullint amb una mica de sal i un raig d’oli, hi tirem l’arròs i el deixem bullir a foc mitjà-alt entre 15 o 20 minuts (Depèn de la qualitat de l’arròs) En aquest cas hi hem posat també una mica de pastanaga ratllada, per donar-li un toc de color i sabor a l’arròs.
Colem l’arròs, hi posem la salsa de tomàquet al damunt i finalment l’ou ferrrat i els trossets de plàtan, que haurem fregit a part. Hi ha qui els enfarina abans, a mi m’agrada passat només per pa ratllat, que li dona un puntet cruixent.

Notes

Qui no ha menjat mai un arròs tant senzill com aquest mal anomenat “cubana”? Perquè comencem pel principi: L’arròs a la cubana no és de Cuba. És un plat típic de la cuina de la Peninsula Ibèrica.
Alguns canaris fins i tot afirmen que, exceptuant la salsa de tomàquet, és un plat molt de les seves illes, doncs sembla ser que ja fa anys que es menjava a les cases l’arròs amb plàtan fregit. O al menys que el plàtan sempre ha estat un important ingredient de la seva cuina.
Un autèntic arròs a la cubana, o sigui, de Cuba, bé podria ser un que fan els cubans amb el que ells anomenen “frijoles”. Encara que també sembla ser que en èpoques de recursos molt limitats, a Cuba el més fàcil d’adquirir eren l’arròs i els ous, d’aquí també pot ser que vingui el seu nom, però de plàtans ni se’n parla.
Tambe es dona per fet (?) que el seu nom ve del fruit tropical que porta la recepta, però és tot un misteri, com l’amanida “russa”, que a Rússia no en saben res.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se