Bunyols de gírgoles
Categoria:
Tipus de plat: Bunyols
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de gírgoles
- La part blanca de quatre porros, ben picolada
- Farina
- Sal
- Oli d'oliva
- Un rovell d'ou
- Un sobre de llevat en pols
- Tres alls ratllats
- Julivert picolat
- Llet sencera
- Un raig de conyac
Utensilis
Una aranya de filferro
Una safata de porcellana, ben bonica
Paper de cuina
Una paella fonda negra de ferro,( sotén)
Elaboració
En un bol, preparem la pasta per fer els bunyols amb: la farina,( la quantitat depèn dels bunyols que vulguem fer), el rovell d'ou, un polsim de sal, els alls ratllats, el julivert ben picolat amb l'ajud d'un ganivet, el sobre de llevat, i la quantitat de llet necessària, perquè la pasta no ens quedi ni massa espessa, ni massa clara, i ho deixem reposar mitja hora. A part, en una paella amb oli d'oliva a foc suau, fregim: els porros i les gírgoles amb un polsim de sal, fins que tot plegat és ben confitat. Tot seguit, afegim un raig de conyac, ho flamegem, i deixem que s'apagui.
Quan els bolets són freds, i ha passat la mitja hora de repòs de la pasta, ho barregem tot plegat, i ja podem passar a fer els bunyols en una paella fonda, amb l'oli ben calent.
Amb l'ajud de dues culleres grans, anem agafant barreja de pasta i bolets, i ho fregim fins que els bunyols a part de fregits, siguin ben rossos. Abans de servir-ho a taula, els posem damunt un paper de cuina, per treure lexcés d'oli.
En el moment de servir-los a taula, els posem en una safata de porcellana, que sigui ben bonica.
Notes
Aquesta recepta, jo la faig amb gírgoles, però es pot fer amb qualsevol tipus de bolets.
Jo la faig amb gírgoles, perquè és un bolet que el podeu trobar tot l'any, a un preu bastant econòmic.
Comparteix aquesta recepta: