Bunyols de cervellets de xai
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos cervells de xai
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una branca d'àpi
- Una fulla de llorer
- Mitja ceba pelada
- Llet sencera
- Mig sobre de llevat en pols
- Tres alls ratllats
- Julivert picolat
- Farina
- Un rovell d'ou
4 racions
Utensilis
Una aranya de filferro
Una paella fonda,( sotén)
Paper de cuina
Una safata de porcellana ben bonica
Elaboració
Primer de tot, posem un cassó al foc, amb: aigua, un polsim de sal, una fulla de llorer, la branca d'àpi i la mitja ceba. Quan l'aigua arrenqui a bullir, afegim els cervells de xai, només tres minuts, perquè s'escaldin i els retirem del foc.
A part en un bol, fem una pasta amb: llet, farina, el rovell d'ou, el llevat, un polsim de sal, el julivert picolat, i els alls ratllats, i deixem que reposi mitja hora.
Quan els cervells són freds, els tallem a trossos regulars, i els hi afegim a la pasta, procurant que no sigui ni massa espessa, ni massa clara.
Pasada la mitja hora, posem la paella en el foc amb força oli d'oliva, i quan sigui ben calent, anem agafant amb l'ajud de dues culleres soperes, una mica de pasta juntament amb trossos de cervell, i els anem fregint fins que són daurats, tot deixant-los damunt d'un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
Seguidament, ja els podrem treure a taula, en una safata de porcellana, ben bonica.
1h 15min
Etiquetes: La cuina dels bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5474 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.