Bunyols de vent
Categoria:
Postres i dolços
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 ous
- 220g de farina
- 1 llimona
- 150g de llard
- 1/4 de l. de llet
- 15g de sucre
- Sal
Utensilis
1 cassola
1 cullera de fusta
1 paella
1 plata
Elaboració
Es fa una pasta de la manera següent: en una cassola s'hi posa el llard, la llet, el sucre, un pessic de sal i una mica de pell de llimona. Quan bull es tru la pell de llimona i s'hi tira la farina de cop, es treu del foc, i amb una cullera de fusta es remena ben depressa fins que quedi una pasta ben fina; es torna a posar al foc, remenant sempre fins que la pasta d'espesseixi i comenci a enganxar-se a la cassola. Es treu del foc i s'hi afegeixen els ous, d'un a un, treballant bé la pasta cada vegada. Després, en una paella amb oli bullent es van tirant, amb una cullereta, boletes d'aquesta pasta; si està al punt, elles mateixes s'aniran girant; si no està prou al punt, es giren amb una cullera de fusta. A mesura que es van fregint es posen en una plata i s'empolvoren amb sucre ben fi.
1h
Notes
L'oli ha d'estar ben calent.
Etiquetes: Quaresma Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3284 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.