Bunyols de bròquil a l'andalusa
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un bròquil gros
- Llet sencera
- Farina
- Dos ous sencers
- Un sobre de llevat
- Oli d'oliva
- Sal
- Julivert picolat
- Quatre alls ratllats
10 racions
Utensilis
Una paella fonda (sotén)
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Una aranya de filferro
Una safata plana amb un paper de cuina
Una safata rectangular de porcellana
Un bol de vidre gran
Un ratllador fi per alls
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim el bròquil tallat en botons fins que estiguin cuits al "dente" i un cop cuits, els reservem.
A part, en un bol gran de vidre, fem una barreja amb: un raig de llet sencera, un sobre de llevat, dos ous esclatats, farina, un polsim de sal, els alls ratllats, i força julivert picolat, i amb el batedor de varetes ho barregem ben barrejat, ho tapem amb paper film, i ho posem a la nevera a reposar dues hores. Tot seguit, fiquem el bròquil en el bol, i ho remenem ben remenat.
En el moment de fer els bunyols, posem una paella fonda amb força oli d'oliva, i quan l'oli ja està calent, amb dues culleres soperes, anem agafant cullerades de pasta i bròquil, i els anem fregint fins que estiguin daurats, i amb l'aranya de filferro els anem posant en una safata amb un paper de cuina per treure l'excés d'oli, i tot seguit els posem en una safata de porcellana i ja els podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2863 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.