Bunyols de xampinyons
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams de farina
- Oli d'oliva
- Un quilo de xampinyons laminats
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una ceba tendra picolada
- Dos ous
- Dos alls ratllats
- Julivert picolat
- Un sobre de llevat en pols
- Llet sencera
10 racions
Utensilis
Una paella fonda (soten)
Una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata rectangular gran de porcellana
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Un ratllador fi
Una safata plana metàl·lica
Un colador fi
Una espàtula de fusta
Elaboració
En una paella amb oli d'oliva, fregim la ceba picolada i els xampinyons salpebrats, fins que tot plegat estigui ben fregit, i ho deixem refredar. Quan tot plegat ja està fred, amb un ganivet ho picolem ben picolat, i ho reservem.
Seguidament,en un bol de vidre gran, fiquem la farina passada pel colador fi, i tot seguit hi afegim: un sobre de llevat, un polsim de sal, dos alls pelats sense el cor i ratllats, julivert picolat, i dos ous sencers.
A continuació, anem afegint llet a poc a poc, i anem remenant amb el batedor de varetes, fins que tenim una pasta ni massa clara, ni massa espessa, la tapem amb un paper film, i la deixem reposar a la nevera mitja hora.
Quan la barreja ja ha reposat, afegim els xampinyons, ho barregem amb una espàtula de fusta,i ja podrem fer els bunyols.
Posem una paella fonda amb força oli d'oliva, i quan està ben calent, amb dues culleres soperes anem agafant la pasta, i l'anem fregint fins que veiem que els bunyols estan ben daurats, i amb l'aranya de filferro, els anem ficant damunt la safata metàl·lica amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i quan ja els tenim tots fregits, els posem en una safata de porcellana i ja els podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes:
La cuina dels bunyols
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1824 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.