Bunyols de xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 500 grams de farina
  • Oli d'oliva
  • Un quilo de xampinyons laminats
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una ceba tendra picolada
  • Dos ous
  • Dos alls ratllats
  • Julivert picolat
  • Un sobre de llevat en pols
  • Llet sencera

10 racions

Utensilis

Una paella fonda (soten)
Una paella gran
Una aranya de filferro
Una safata rectangular gran de porcellana
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Un ratllador fi
Una safata plana metàl·lica
Un colador fi
Una espàtula de fusta

Elaboració

En una paella amb oli d'oliva, fregim la ceba picolada i els xampinyons salpebrats, fins que tot plegat estigui ben fregit, i ho deixem refredar. Quan tot plegat ja està fred, amb un ganivet ho picolem ben picolat, i ho reservem.
Seguidament,en un bol de vidre gran, fiquem la farina passada pel colador fi, i tot seguit hi afegim: un sobre de llevat, un polsim de sal, dos alls pelats sense el cor i ratllats, julivert picolat, i dos ous sencers.
A continuació, anem afegint llet a poc a poc, i anem remenant amb el batedor de varetes, fins que tenim una pasta ni massa clara, ni massa espessa, la tapem amb un paper film, i la deixem reposar a la nevera mitja hora.
Quan la barreja ja ha reposat, afegim els xampinyons, ho barregem amb una espàtula de fusta,i ja podrem fer els bunyols.
Posem una paella fonda amb força oli d'oliva, i quan està ben calent, amb dues culleres soperes anem agafant la pasta, i l'anem fregint fins que veiem que els bunyols estan ben daurats, i amb l'aranya de filferro, els anem ficant damunt la safata metàl·lica amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i quan ja els tenim tots fregits, els posem en una safata de porcellana i ja els podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1824 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: