Senglar amb castanyes
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de senglar
- 2 cebes grosses
- 3 pastanagues grosses
- 1/2 porro
- Oli
- Sal
- Pebre en gra
- Llaurer
- Vi negre
- Castanyes pilongues
Elaboració
Primer de tot mireu si el senglar és ben dessagnat, si el veieu molt vermellós, el poseu cobert d'aigua fins que quedi la carn més blanqueta. Un cop escorregut el talleu a daus més o menys iguals i el poseu a marinar amb: vi negre que el cobreixi, pebre negre en gra, totes les verdures tallades a juliana gruixuda i les 2 fulles de llaurer. Tot això ho deixeu durant 2 nits a la nevera. Passada la maceració l'escorreu del vi i el poseu en una cassola amb oli d'oliva a coure, quan veieu que les verduretes comencen a ser cuites hi afegiu aigua fins a cobrir-lo hi poseu la sal,i ho deixeu coure a foc normal durant unes 3 hores. Si veieu que queda sec hi aneu afegint aigua i/o brou vegetal, i aneu provant el punt de cocció. Quan falti més o menys 1/2 hora per acabar-se de fer, hi poseu les castanyes pilongues i ja ho podeu servir.
Com tots els guisats, si podeu fer-lo amb antel.lació, el sabor s'accentua i és encara més deliciós.
Notes
El senglar és molt millor cou-re´l quan ja és ben "reposat" més o menys uns 5 dies.
Si teniu una gran quantitat de senglar, podeu cou-re'l tot amb aquesta recepta base (sense les castanyes) congelar-lo en porcions i després acabar-lo de cuinar amb diferents sabors substituïnt les castanyes per: patates fent un bon estofat, carbassa, amb xocolata negra,o el què se us acudeixi!!!
Comparteix aquesta recepta: