Estofat de bledes amb patates
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 2 manats de bledes
- 2 patates
- 1ceba
- 1 gra d'all
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre blanc
- Pebre vermell dolç
- Brou de verdures (opcional)
- Pa fregit (opcional)
- Julivert (opcional)
Elaboració
Un cop les bledes siguin ben netes, les escaldeu en aigua bullent durant uns 3 minuts i escorreu.
A part, feu un sofregit amb l'all tallat ben petitó i la ceba a juliana mitjana, tot junt amb un rajolí d'oli, deixant-ho coure a foc baix fins que quedi dauradet, llavors hi afegiu un polsim de pebre vermell dolç i un cop remenat, les bledes.
Saltegeu-ho uns minuts i ja hi podeu afegir les patates pelades i tallades a dauets petits, saltegeu uns minuts també i ja hi podeu afegir l'aigua (o brou de verdures si en teniu) fins a cobrir les patates rectificant de sal i pebre.
Haureu d'anar provant el punt de cocció de les patates i si cal afegir-hi líquid, quan les patates siguin tovetes, ja ho teniu llest per menjar.
Notes
Si us agrada, quan ja gairebé siguin cuites les patates, hi podeu afegir una picada de julivert fresc i/o una llesca de pa fregit també picat.
Comparteix aquesta recepta: