Llom a la taronja
Ingredients
- 1 Kg de llom de porc, en un sol troç
- 2 Cebes
- 4 Taronges per al suc + 1 per a decorar
- 2 Dents d'all
- Unes branquetes de julivert
- Sal , pebre
- 2 Cullerades soperes rases de sucre
- Oli d'oliva
Elaboració
-1 Tallem les cebes en juliana, i les reservem a part, fins que les necessitem.
-2 Salpebrem bé el llom, per tot arreu.
-3 Posem una cassola al foc, ( més o menys de les mateixa dimensió que la del troç del llom ) amb un raig generós d'oli d'oliva, l'escalfarem fins que l'oli gairebé fumegi i posarem el tros de llom, el qual daurarem pels quatre cantons a foc alegre.
-4 Seguidament li incorporem la ceba i les dues dents d' alls, partits per la meitat. Baixarem el foc i deixarem que la ceba s'estovi, ( Mentrestant que la ceba s'està fent , fem el suc de les 4 taronges )
-5 Un cop estigui toveta la ceba, li incorporarem el suc de les taronges, el sucre, el julivert i tapem la cassola, baixem el foc, i ho deixarem coure molt lentament . ( Si veiem que s'està quedant sense suc , incorporarem mig got d'aigua ( ben calent , mai freda ).
-6 El llom ja s'haurà reduït i ens interessa que suc el cobreixi , el posarem doncs a una cassola més petita, i li donarem la volta al llom. Passada una hora o hora i quart el llom ja estarà tendre , el treurem i el deixem refredar completament .
-7 Escalfem el suc de la cassola, el posem en un got de minipimer i triturem, ho passem per un colador xinès . Col · loquem en una cassola plana el llom tallat en forma d'espiral , li incorporem la salsa i decorarem amb la taronja que ens haviem reservat tallant-la a rodanxes.
Apunt per servir i per portar a taula ! !
Comparteix aquesta recepta: