Llom a la taronja

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

-1 Tallem les cebes en juliana, i les reservem a part, fins que les necessitem.
-2 Salpebrem bé el llom, per tot arreu.
-3 Posem una cassola al foc, ( més o menys de les mateixa dimensió que la del troç del llom ) amb un raig generós d'oli d'oliva, l'escalfarem fins que l'oli gairebé fumegi i posarem el tros de llom, el qual daurarem pels quatre cantons a foc alegre.
-4 Seguidament li incorporem la ceba i les dues dents d' alls, partits per la meitat. Baixarem el foc i deixarem que la ceba s'estovi, ( Mentrestant que la ceba s'està fent , fem el suc de les 4 taronges )
-5 Un cop estigui toveta la ceba, li incorporarem el suc de les taronges, el sucre, el julivert i tapem la cassola, baixem el foc, i ho deixarem coure molt lentament . ( Si veiem que s'està quedant sense suc ​​, incorporarem mig got d'aigua ( ben calent , mai freda ).
-6 El llom ja s'haurà reduït i ens interessa que suc ​​el cobreixi , el posarem doncs a una cassola més petita, i li donarem la volta al llom. Passada una hora o hora i quart el llom ja estarà tendre , el treurem i el deixem refredar completament .
-7 Escalfem el suc de la cassola, el posem en un got de minipimer i triturem, ho passem per un colador xinès . Col · loquem en una cassola plana el llom tallat en forma d'espiral , li incorporem la salsa i decorarem amb la taronja que ens haviem reservat tallant-la a rodanxes.
Apunt per servir i per portar a taula ! !

1h 15min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se