Bundt cake de taronja i canyella
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Ingredients del pa de pessic:
- 4 ous a temperatura ambient
- 300 gr de sucre
- 240 gr de mantega a temperatura ambient
- 360 grs de farina
- 7 gr de llevat en pols
- 5 gr de bicarbonat
- 2 gr de sal
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 250 gr de iogurt natural a temperatura ambient
- 3 cullerades de suc de taronja
- ratlladura de la pell de dues taronges
Ingredients per la glaça:
- 150 gr de sucre en pols
- 45 gr de mel
- 20 gr de suc de taronja
Utensilis
Batedora elèctrica de barnilles.
Un motlle de 2,4 litres de capacitat.
Elaboració
-Unes hores abans treure la mantega, els ous i els iogurts de la nevera.
-Escalfar el forn a 165ºC.
-Engrassar i enfarinar el motlle
-Passar pel sedàs la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal; reservar.
-En un bol gran batre la mantega amb el sucre.
-Quan la mantega i el sucre estiguin integrats, afegir els ous un a un. Seguir batent.
-Afegir la canyella, la ratlladura i el suc de taronja.
-Afluixar la velocitat de la batedora al mínim, i anar afegint cullerades de farina i cullerades del iogurt, alternant fins a completar.
-Abocar la massa dintre del motlle.
-Enfornar durant uns 50 minuts i punxar amb un escuradents per comprovar la cocció abans de retirar del forn.
-Deixar refredar 10 o 15 minuts dintre del motlle; desmotllar abocant el cake damunt d’una reixeta.
Per fer la glaça: posar tots els ingredients dintre d’un bol. Barrejar amb unes barnilles; si és necessari, afegir unes gotes més de suc de taronja. Abocar aquesta glaça per damunt del bescuit quan sigui fred.
Notes
Aquest pastís té una textura humida que el fa de molt bon menjar inclús dos o tres dies desprès de fet..., si és que en queda!
La recepta original era amb suc de llimona i raspadura de pell de llimona en comptes dels ingredients de la taronja; i amb espígol en comptes de canyella.
El temps de cocció és orientatiu; jo amb 50 minuts n'he tingut prou però la recepta original posa de 55 a 60 minuts de cocció.
Comparteix aquesta recepta: