Bundt cake de taronja i canyella

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Ingredients del pa de pessic:

Ingredients per la glaça:

12 racions

Utensilis

Batedora elèctrica de barnilles.
Un motlle de 2,4 litres de capacitat.

Elaboració

-Unes hores abans treure la mantega, els ous i els iogurts de la nevera.
-Escalfar el forn a 165ºC.
-Engrassar i enfarinar el motlle
-Passar pel sedàs la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal; reservar.
-En un bol gran batre la mantega amb el sucre.
-Quan la mantega i el sucre estiguin integrats, afegir els ous un a un. Seguir batent.
-Afegir la canyella, la ratlladura i el suc de taronja.
-Afluixar la velocitat de la batedora al mínim, i anar afegint cullerades de farina i cullerades del iogurt, alternant fins a completar.
-Abocar la massa dintre del motlle.
-Enfornar durant uns 50 minuts i punxar amb un escuradents per comprovar la cocció abans de retirar del forn.
-Deixar refredar 10 o 15 minuts dintre del motlle; desmotllar abocant el cake damunt d’una reixeta.
Per fer la glaça: posar tots els ingredients dintre d’un bol. Barrejar amb unes barnilles; si és necessari, afegir unes gotes més de suc de taronja. Abocar aquesta glaça per damunt del bescuit quan sigui fred.

Notes

Aquest pastís té una textura humida que el fa de molt bon menjar inclús dos o tres dies desprès de fet..., si és que en queda!
La recepta original era amb suc de llimona i raspadura de pell de llimona en comptes dels ingredients de la taronja; i amb espígol en comptes de canyella.
El temps de cocció és orientatiu; jo amb 50 minuts n'he tingut prou però la recepta original posa de 55 a 60 minuts de cocció.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se