Tortes de blat de moro
Ingredients
- Farina de blat de moro
- Aigua mineral sense gas
- sal
- Oli de girasol
Elaboració
Posem la farina de blat de moro en un gibrell per amassar. La quantitat de farina dependrà de la quantitat de tortes que volem fer. Li posem un polsim de sal i l'hi afegim l'aigua degudament escalfada però que no cremi. Ho barrejarem amb les mans fins que veiem que ja es pot amassar (com per fer pa). Treiem la massa del gibrell i la comencem a treballar sobre una post de fusta enfarinada amb la mateixa farina de blat de moro. L'amassarem uns deu minuts i anirem formant boles com pilotes de ping-pong.
Posarem una paella al foc amb oli de girasol. Mentre s'escalfa, agafarem una pilota i la posarem en mig de dos fulls vegetals i amb l'ajut d'un corró l'aplanarem fins que formem una torta rodona de dos mil·límetres de gruix. Quan l'oli estigui calent fregirem la torta a foc mitjà fins que veiem que es dora. També veurem com s'infla una mica. Anirem fent aquesta operació tantes vegades com pilotes hem fet. Una vegada fregides les posarem en un plat una damunt de l'altra per tal que conservin l'escalfor. S'han de consumir calentes per tal que tinguin la textura cruixent.
Notes
Poden servir per acompanyar diferents entrants: humus, guacamole, amanides... (en lloc de pa)
Es poden utilitzar per esmorzar o berenar untades amb melmelades o amb mel.
Queden molt bones si en el moment d'amassar afegim llavors de sèsam.
Comparteix aquesta recepta: