Calamars frescos a l'andalusa

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

3 racions

Elaboració

-El que farem primer serà rentar bé el calamar, per dins i per fora.
-Per a aquesta recepta només ens interessen els tubs, i descartarem les potes i les ales que utilitzarem per cuinar altres receptes.
-Tallarem els tubs de calamars a anelles amples, de la mida d'un dit.
-Ho salarem.
-Abocarem una bona quantitat de farina en un plat o bol ample.
-Ara, amb paciència, anirem arrebossant cada anella de calamar.
-Han de quedar 100% arrebossades i sense excés de farina.
-I ara, important, l'oli per fregir ha d'estar ben calent.
-Hi anirem incorporant anelles poc a poc... per garantir que l'oli no baixi massa de temperatura.
-Li donarem la volta a cada anella.... i, aproximadament, els tindrem un parell de minuts per cada banda.
-Quan tinguin un bonic color daurat, els reservarem sobre un paper absorbent.
-I ja els podrem servir ben calentons.
-I acompanyeu-los sempre de llimona.

50min

Notes

Com es neteja un calamar:
Agafem el calamar i li traiem la pell com si el desvestíssim, des de la punta fins a baix. Un cop li hem tret la pell, retirem la canya, el cartílag de l'interior. Només ens quedarà treure'n les potes. Podem guardar la tinta de la ventresca per fer un bon arròs, la tinta es pot congelar per a plats futurs.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se