Cua de bou desossada al vi negre

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

1 ceba, 1 ou i 1 patata per l’acompanyament:

4 racions

Elaboració

-Tallem les verdures en juliana i salpebrem.
-Posem en un cassó gran les verdures i la carn més el pebre en gra i ho cobrim amb el vi.
-Ho deixem macerant 24 hores a la nevera.
-Després de les 24 hores procedim a fer la cua.
-Separem la carn de les verdures.
-En una olla, colem el vi.
-En una olla a pressió, hi posem oli , enfarinem la carn i quan l’oli és calent , la daurem perquè així retingui els líquits i no perdi sabor ( marcar o segellar la carn ).
-Per acompanyament del plat, fem una mica de ceba caramal.litzada i com un trocet de truita de patata.
-Reservem la carn.
-Amb el mateix oli de segellar la carn , pochem les verdures de la maceració.
-Deixem reduir i hi posem el tomàquet sense pell ni llavors ratllat i ho tornem a deixar reduir.
-Incorporem la carn a les verdures I tomàquet i el vi de la maceració juntament amb el caldo de verdures fins cobrir les peces de carn.
-Tapem l’olla a pressió i deixem coure fins que l’olla piti. Uns 15 minuts.
-Desprès de 30 minuts més, parem el foc i deixem que l’olla perdi tot el vapor.
-Comprovem la cocció i reservem la carn.
-Passem el suc restant i les verdures per el xinès i tornem a incorporar-ho a la carn aquesta en una cassola per tal de fer-li l’últim xup-xup, moment que aprofitarem per comprovar el punt de sal i el de cocció per si fos necessari coure-ho una mica més.
-Per acompanyament del plat, fem una mica de ceba caramel•litzada i un trocet de truita de patata ( no explico com es fa ).

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se