Magrana amb vi
podeu veure més receptes a hhttp://cuinaraquatremans.blogspot.com.es/
Categoria:
Tipus de plat: Còctel
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Magranes, 3 o 4
- Sucre
- Vi dolcet,o afruitat
- Una cullerada de vinagre
- Suc de taronja
Elaboració
En aquesta ocasió, l'hem preparat amb sucre, vi blanc afruitat i un rajolinet de vinagre.
S'ha deixat macerar tot un matí a la nevera. Penseu que també podeu fer-ho amb edulcorant, suc de taronja, vi negre, vi dolç...com us vingui de gust. Una manera de fer-la i deixar-la més estona macerar és, amb sucre i vinagre negre....aneu però, tastant si va mancant sucre.
Si us fa mandra pelar i desgranar...piqueu contra el marbre abans d'obrir-la i els grans es desprendran més facilment. I paciència, ja veieu que el cos ho agrairà.
La magrana no pot faltar al nostre dia a dia. Saníssima!La magrana destaca perquè conté molta aigua (més del 80%) i és baixa en sucres (només 31,8 Kcal per 100 grams). A més, té moltes vitamines i substàncies antioxidants fins al punt que la podem considerar una mena de superfruita:
Provitamina A: en forma de betacarotè (conté 30 micrograms per 100 grams de fruita comestible), es tracta d’un pigment que l’organisme transformarà en vitamina A d’acord amb les seves necessitats. Aquesta vitamina és necessària per al bon estat de la retina i la pell, entre d’altres.
Vitamina C: la magrana conté 20 mil·ligrams de vitamina C per 100 grams de fruita comestible (un valor lleugerament per sota del de la mandarina). Aquesta vitamina participa en la formació de col·lagen (important per a la pell i les articulacions), glòbuls vermells, ossos i dents, afavoreix l’absorció del ferro dels aliments i prevé l’activitat negativa dels radicals lliures, que envelleixen l’organisme.
Vitamines del grup B: es tracta d’un grup de vitamines imprescindibles per al bon funcionament del sistema nerviós. D’aquest grup, la magrana destaca pel contingut en vitamina B9, o àcid fòlic, que intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi de material genètic i en la formació d’anticossos del sistema immunològic.
Comparteix aquesta recepta: