Ànec rostit amb fredolics
Categoria:
Tipus de plat: Rostit
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un ànec mitjà (si pot ser que sigui un ànec mut)
- Oli d'oliva
- Sal
- Dues pastanagues ratllades
- Una ceba picada
- Sofregit de tomàquet
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Tres alls aixafats
- Un got de vi ranci
- Una copa de conyac
- Un grapat d'ametlles torrades
- Una mica de llard (mantega de porc)
- Pebre negre en pols
- Un brot de farigola
- Dues fulles de llorer
- Un brot de romaní
- Un brou fet amb aigua i una pastilla de concentrat de pollastre
- Una cullerada de xocolata en pols
- Un pot de mig quilo de fredolics en conserva (si en trobeu de naturals millor)
Utensilis
Una cassola de terrissa
Una batedora elèctrica
Una paella petita
Uns estalvis
Un pot de batedora
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli fregim mig fetge de l'ànec i el posem en el pot de la batedora. Tot seguit, afegim : julivert, pa fregit, ametlles torrades, un all pelat, una cullerada de xocolata i una mica d'aigua. Passem la batedora elèctrica i ho reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb una mica de llard, sofregim l'ànec tallat a trossos regulars salpebrat.
Quan és mig fregit, afegim: els alls pelats, la pastanaga ratllada, el llorer, el romaní, la farigola, i la ceba picada.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim el sofregit de tomàquet, la copa de conyac i un got de vi ranci. Seguidament, cobrim l'ànec amb el brou, posem el foc mitjà i deixem que vagi coent-se a poc a poc. Quan l'ànec ja és gairebé cuit corregim de sal, afegim la picada i els bolets i deixem que s'acabi de coure tot plegat, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: