Potatge de mongetes del ganxet amb careta de porc

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

10 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Un cassó gran
Un colador gran
Un bufador
Una batedora elèctrica
Una sopera de porcellana blanca

Elaboració

Primerament amb l'ajud del bufador, socarrimem la careta de porc per treure els posibles pels que tingui.
Tot seguit, en un cassó amb aigua posem : la careta, l'api, la ceba, el grapat de grans de pebre negre, una fulla de llorer i un polsim de sal. Quan la careta ja és cuita, l'escorrem i guardem el brou de la cocció. Quan la careta ja és freda, la tallem a trocets menuts i la reservem. A part, fem una picada amb la batedora elèctrica i la reservem.
En una cassola fonda amb un rajolí d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, dues fulles de llorer, tres cullerots de tomàquet sofregit, i els alls aixafats.
Quan tot el conjunt és cuit, afegim un raig de ví blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim el brou de coure la careta (i si cal una mica d'aigua).
Tot seguit, afegim les mongetes i la careta, ho corregim de sal, afegim la picada i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns 15 minuts més, i ja ho podrem treure a taula en una sopera de porcellana blanca.

1h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se