Hummus de cigrons amb verat en escabetx de llimona
Ingredients
Ingredients per fer l’hummus:
- Cigrons cuits de pot (uns 100 grams)
- 1 Cullerada de salsa tahini
- Una mica de sal
- 1 Gra d’all
- Una mica de comí mòlt
- El suc de mitja llimona
- Una mica de pebre vermell dolç
- Julivert
- Un rajolí d'oli d'oliva verge
- Una mica d'aigua
Ingredients pel verat:
- 2 verats petits desespinats i tallats per la meitat
- 1 cullerada de suc de llimona
- Herbes fresques picades
- Oli d’oliva verge extra
- Vinagre per escabetx
Utensilis
Batedora
Elaboració
Elaboració de l’hummus :
-Posem els cigrons sota el raig d'aigua de l'aixeta. Els escorrem i els fiquem tots en el got de la batedora.
-Afegim els cigrons , el gra d'all pelat, la sal, el comí, el suc de llimona i la salsa tahini.
Batem bé i hi anem afegint aigua a poc a poc fins que quedi una barreja cremosa però amb cos.
No ens hem de passar amb l'aigua.
-Per acabar l'hummus, el posem en un motlle , amb un raig d'oli d'oliva verge.
-Ja en el plat , traiem el motlle.
Elaboració del verat escabetxat amb llimona:
-Posem oli en una paella i col•loquem el verat, amb la pell cap amunt. Ha de quedar mig cobert d’oli. Afegim el suc de llimona.
-El posem a coure a foc molt baix perquè es vagi confitant i, quan arrenqui el bull, el deixem coure només 3 minuts.
-El traiem del foc i hi afegim les herbes picades i un raig de vinagre. Ho remenem tot movent la paella.
Per emplatar:
En un costat del plat el timbal d’hummus i en el altre els 4 filets de verat escabetxat
Comparteix aquesta recepta: