Mongetes del ganxet saltades amb romanesco, cansalada i botifarra negra
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un romanesco mitjà
- Tres tires de cansalada de panxeta fresca
- Sis alls aixafats
- Una botifarra de perol negra
- 300 grams de mongetes del ganxet cuites
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
- Julivert
Utensilis
Una paella gran
Una safata de porcellana blanca
Un cassó gran
Una escorredora
Elaboració
Primerament, tallem el romanesco en botonets, i el bullim amb aigua, sal i una branca de julivert. Un cop cuit al " dente ", l'escorrem i el reservem.
A part, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim els alls aixafats ( amb pell ), juntament amb la cansalada tallada a trossos menuts. Quan tot el conjunt és ben fregit, afegim el romanesco i el saltem una mica, tot aixafant-lo amb una forquilla.
Tot seguit, afegim la botifarra negra sense pell tallada a trossos regulars, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més.
Seguidament, afegim les mongetes, hi donem unes voltes, i passats cinc minuts més, ja ho tindrem llest per treure-ho a taula servit en la safata de porcellana.
Notes
El romanesco, és una clase de bròquil.
Comparteix aquesta recepta: