Trinxat de romanesco amb arengada fregida

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Una paella gran
Una safata de porcellana
Una espàtula de fusta
Unes pinces de cuina
Una cassola fonda
Una cassola de terrissa
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en una cassola amb aigua, sal i un brot de julivert, posem a coure el romanesco tallat en botons Un cop cuit, l'escorrem i el reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli, fregim els tomàquets oberts per la meitat, i les quatre arengades netes i escatades. Quan tot plegat és fregit, salpebrem els tomàquets i ho reservem.
Seguidament, en la cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim els alls aixafats, i el romanesco, tot aixafant-lo amb l'ajud d'una forquilla.
Tot seguit, ho anem remenant amb l'espàtula de fusta, i quan ja és ben fregit, ho traiem i ho repartim bé en la safata de porcellana d'una manera més o menys abellidora.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les arengades escatades, fins que estan ben daurades i les reservem.
A continuació, posem les quatre arengades repartides a lo llarg del trinxat, acompanyades de les meitats de tomàquets fregits, i aprofitem una mica de l'oli de fregir-les, per abocar-ho pel damunt del trinxat i les arengades.
Seguidament, ja ho podrem treure a taula, en la mateixa safata.

1h

Notes

Aquesta recepta, és molt adient per celebrar el dimecres de cendra o l'enterrament de la sardina.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se