Ofegat de faves i pèsols
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 100 g de Cansalada del gorgil (papada)
- 8 Cebes tendres
- 12 Alls tendres
- 1 Lligat de menta, julivert i llorer
- 1 kg de faves tendres desgranades
- 1/2 de kg de pèsols tendres desgranats
- 200 g de botifarra negra
- Sal i pebre negre mòlt
- Oli d'oliva
Elaboració
En una olla amb oli calent, hi afegim la cansalada salpebrada.
La cansalada s'ha de sofregir bé fins que quedi rossa.
Després hi tirem la ceba tendra picada i l'all tendre, apugem una mica el foc.
Hi posem el lligat d'herbes i ho tornem a salpebrar.
Incorporem a l’olla, les faves i els pèsols.
Rectifiquem de sal, posem la tapa de l’olla al revés amb aigua calenta a sobre. Sacsegem l’olla. Deixem coure 15 minuts.
Hi afegim la botifarra negra sencera .
Anem sacsegant l’olla continuament. Deixem coure uns 10 minuts més.
Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: