Pollastre rostit en cocotte
Ingredients
- 1 Mini – pollastre de pagès d’uns 600 g- 800 g
- 1 Llimona
- 1 Branca de farigola
- 1 Branca de romaní
- 2 Cebes
- 2 Grans d’all
- 2 Pastanagues
- 40 cl de cava
- 50 g de Botifarra crua
- Sal i pebre
- Oli d’oliva.
Elaboració
-Rostim el pollastre dins d’una cocotte de ferro colat. Cosa que permet posar la tapa al forn amb tota tranquil.litat.
-Preescalfem el forn a 180 º C, calor a dalt i abaix.
-Salpebrem el pollastre i el farcim amb la llimona, les herbes aromàtiques, la pastanaga a rodanxes i la botifarra
-Li lliguem les potes amb fil de cuina.
-Tirem un raig d’oli d’oliva a la cocotte i la posem a foc mitjà-fort. Daurem el pollastre durant 5 minuts per la part de les pits. El reservem.
-En el mateix oli, sofregim la ceba tallada en juliana i l’all laminat.
-Quan la ceba comenci a tornar-se transparent, hi afegim el cava i deixem reduir 5 minuts.
-Retirem la cocotte del foc i afegim el pollastre recolzat sobre la seva esquena.
-Fiquem la cocotte tapada al forn i deixem rostir el pollastre durant 60 minuts.
-Destapem la cocotte i deixem 10 minuts més al forn perquè el pollastre es dauri.
-Depenent de la mida del pollastre, haurem d’ajustar el temps de cocció.
-Ja es pot servir el pollastre.
Comparteix aquesta recepta: