Tonyina amb samfana
Categoria:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 filet de tonyina per cadascú
- ceba
- carbassons
- pebrot vermell
- albergínies
- tomàquets madurs
- vi ranci o blanc
- sal i pebre
Elaboració
Hi ha moltes formes de fer samfaina, a cada casa es fa diferent. Nosaltres la fem així:
En una cassola antiadherent hi posem un rajolí d’oli i posem la ceba picada. Quan ha agafat una mica de color, hi afegim els pebrots vermells i els carbassons. Al cap d’una estona, les albergínies i desprès els tomàquets. Anem remenant i que faci xup-xup. Salem i empebrem i posem un rajolí de vi ranci o vi blanc.
Ho deixem coure al menys 30 minuts a foc lent.
Per fer la tonyina, la salpebrem per cada costat i marquem en una paella 1 minut per una cara i la tombem. En aquest moment hi posem la samfaina calenta per sobre i deixem coure 2 minuts més. Retirem. Si deixem coure massa la tonyina queda seca.
Notes
Un plat nutritiu i ben fàcil de fer. Podem deixar feta la samfaina la nit abans i a l’hora de dinar només haurem de passar un moment la tonyina per la planxa.
Comparteix aquesta recepta: