Crema de mongetes amb rostillons de cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Un sopera de porcellana blanca
Sis escudelletes de porcellana blanca
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Una llengua de plàstic
Un colador fí
Una safata pel forn
Un full de paper sulfuritzat
Un batedor de varetes
Un setrill de vidre

Elaboració

El dia abans de fer la crema, posem les mongetes en remull amb aigua i sal.
En el moment de coure les mongetes, les posem en la cassola fonda amb: aigua, sal, l'àpi, la ceba i la pastanaga tallada en rodelles.
Deixem que cogui tot plegat, i quan és tot mig cuit, afegim les patates tallades a trossos regulars. Quan tot plegat ja és cuit, passem la batedora, i seguidament, ho passem pel colador xinès, amb l'ajud de la batedora elèctrica. Seguidament, ho passem pel colador fí, amb l'ajud de la llengua de plàstic.
Ho tornem a posar en el foc, ho anem remenant amb el batedor de varetes, afegim un raig de nata líquida i ho corregim de sal. Quan ja a cuit cinc minuts més, ja ho podrem servir en la sopera de porcellana, per després passar-ho a les escudelletes individuals.
Abans de servir-ho, agafem la cansalada, la tallem a trossos menuts, i els posem en el forn a 180º, damunt el paper sulfuritzat, fins que la cansalada s'hagi covertit en rostillons.
En el moment de servirho a les escudelletes, posem una mica de rostillons damunt la crema, i amb l'ajud d'un setrill amb oli d'oliva, fem uns cercles al voltant de la cansalada, i ja ho podrem treure a taula.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a: