Nius de patates a lo pobre amb samfaina i botifarra culana negra
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Samfaina ( la podeu trobar a les meves receptes )
- Patates a lo pobre ( la podeu trobar a les meves receptes )
- Quatre rodelles de botifarra culana negra, d'un dit de gruix
- Oli d'oliva
Utensilis
Un motlle rodó d'acer inoxidable de 10 centimetres de diametre
Una ma de morter
Una espàtula plana metàl·lica
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, fem la samfaina com explico a la meva recepta i la reservem.
Tot seguit, preparem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop fetes, les reservem.
En el moment de muntar el niu, posem patates a lo pobre fins a la meitat del motlle, apretant amb l'ajud d'una ma de morter ( posada al revés).
Seguidament afegim la samfaina, fins a dalt del motlle, amb l'ajud de la ma de morter. I ja per acabar el plat, en una paella amb unes gotes d'oli d'oliva, marquem les rodelles de botifarra per banda i banda, i tot seguit les fiquem al damunt de les patates, i ja tindrem acabat el niu.
Ho desmotllem, ho fiquem en el centre d'un plat de porcellana blanc, i ja ho tenim llest per servir a taula.
Notes
Farem tants nius, com persones hi hagin a taula.
Comparteix aquesta recepta: