Crema catalana
Categoria:
Dificultat: Facil
Ingredients
- 6 rovells d'ou
- 6 cullerades de sucre
- ½ litre de llet
- 1 cullerada rasera de Maizena
- 1 bran-queta de canyella
- 4 cullerades de sucre
- Canyella en pols per decorar
Utensilis
Un vol de vidre
Un cassó
Una cullera sopera
Una espàtula de fusta
Un batidor de barilles
Cassoletes de fang
Un cremador
Elaboració
Poseu la llet en un cassó amb la bran-queta de canyella i porteu-la a ebullició.
Bateu els rovells amb les 6 cullerades de sucre i la Maizena en un altre cassó i aboqueu-hi la llet calenta. Poseu-lo a foc lent i removeu-ho constantment amb una espàtula de fusta perquè no s'enganxi.
Quan la crema s'espesseixi, retireu-la del foc. Repartiu-la en cassoletes de fang individuals i deixeu-la refredar. Guardeu-ho a la nevera. Just abans de servir, empolseu per sobre la canyella en pols i les 4 cullerades de sucre restants, i amb un cremador ( planxa especial per a crema catalana) cremeu la superfície perquè quedi caramel.litzada.
Comparteix aquesta recepta: