Platillo de xai i cansalada amb pomes i bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran, amb tapa
Un estri per teure el cor de les pomes
Una espàtula de fusta
Dues paelles mitjanes

Elaboració

Primerament, tallem la cuixa de xai desossada en quadrats regulars, i la reservem.
Tot seguit, fem el mateix amb la cansalada de panxeta, i la reservem.
Seguidament, pelem les pomes i els hi traiem el cor. Tot seguit, les tallem en quadrats regulars, i les saltegem en una paella amb mantega, fins que siguin una mica rossetes, i les reservem.
A continuació, tallem les gírgoles a juliana, les saltegem amb un rajolí d'oli d'oliva salpebrades, i les reservem.
Tot seguit, agafem el xai i la cansalada, i ho fregim a la cassola de terrissa amb llard de porc.
Quant les carns estàn una mica rossetes, afegim : el llorer, la ceba picolada, i una mica de tomàquet fregit.
Quant tot plegat s'ha cuit uns vint minuts, afegim: un got de conyac i un de vi ranci.
A continuació, cobrim les carns amb el brou, tapem la cassola, i deixem que cogui fins que veiem que ja és gairebé cuit. En aquest moment, afegim les pomes i els bolets, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola.

2h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se