Quiche de patata, ceba i bacon
Ingredients
- 1 làmina de pasta brisa
- 4 patates
- 2 cebes
- 100 gr. de bacon
- 150 gr. de formatge Gruyère ratllat
- 1'5 dl. de nata líquida
- 1 dl. de llet
- 2 ous i 2 rovells
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- Un pessic de nou moscada
- Pebre
- Sal
Elaboració
Folrar un motlle amb la pasta brisa, punxar el fons amb una forquilla i coure segons les indicacions de l'envàs.
Pelar les patates, tallar a dauets i saltejar 10 minuts. Salpebrar i reservar.
Tallar el bacon a dauets. Pelar la ceba i tallar a rodanxes. Sofregir la ceba a foc lent en una paella amb tres cullerades d'oli durant uns 8 minuts. Afegir el bacon i coure 5 minuts més. Salpebrar, afegir els dauets de patata i coure tot junt 4 minuts.
Batre els ous i els rovells amb un pessic de nou moscada, sal i pebre. Afegir la nata líquida, la llet, el formatge Gruyère ratllat i la preparació de patates, ceba i bacon. Barrejar bé.
Abocar el farcit sobre la base de pasta brisa i coure al forn a 180°C durant uns 30 minuts. Servir calenta o tèbia.
Comparteix aquesta recepta: