New York cheesecake
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200 g de galetes Maria
- 100 g de mantega
- 30 g de farina
- Vainilla (beina o aroma)
- 200 ml de crema agra
- Pell de llimona ratllada
- El suc de mitja llimona
- 900 g de crema de formatge de l'estil Philadelphia o mascarpone
- 330 g de sucre,
- 100 ml de llet
- 4 ous
- 250 g de fruits dels bosc
- 75-100 g de sucre
Elaboració
Per preparar la base, es trituren les galetes Maria, es barregen amb els 100 g de mantega fosa i es forra un motlle desmuntable prement bé amb les puntes dels dits. Es reserva a la nevera.
Per preparar el farcit, es barreja la crema agra* amb els 30 g de mantega i la vainilla i es reserva.
D'altra banda, es barregen els 900 g de crema de formatge amb els 330 g de sucre, la pell de llimona ratllada i el suc de llimona. Després s'afegeixen els ous d'un a un. Finalment s'incorpora la barreja de crema agra i la llet i s'aboca tot al motlle, Es cou al forn ja escalfat a 175ºC durant 1 hora. Passat aquest temps, s'apaga el forn i es deixa reposar a dins durant tres o quatre hores.
Abans de servir, es posen les fruites del bosc en un cassó amb un raget d'aigua i el sucre, es deixa bullir a foc lent fins que agafi consistència. Es treu el pastís del motlle, s'hi posa la barreja per damunt i se serveix.
*Si no trobeu crema agra a la botiga, la podeu preparar barrejant 200 ml. de crema de llet 35% matèria grassa amb el suc de mitja llimona i un pessic de sal, barregeu durant uns minuts fins que la crema tingui una consistència espessa.
Notes
Es recomanable treballar amb tots els ingredients a temperatura ambient, perquè serà més fàcil barrejar-los.
Comparteix aquesta recepta: