Crema de carbassa

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

Elaboració

Bullir en aigua quieta, durant 10 minuts, un ou per comensal. Posar-los en aigua freda i pelar-los. Pelar la carbassa i treure les llavors amb una cullera.
Tallar les cebes en vuit trossos i estofar-les a foc mig, afegir la carbassa, sense fibres ni llavors, tallada a trossos grossos. Cobrir amb aigua de qualitat. Posar a foc viu i quan vulgui arrencar el bull, tapar i abaixar el foc, perquè faci una cocció suau. Punxar amb un ganivet i quan sembli mantega, apartar del foc. Reservar una part del caldo, afegir una cullerada de tamari, aigua de mar o sal, un raig d'oli i pebre. Triturar. Tastar, rectificar si cal tant de sabor com d'espessor.

30min

Notes

Es podria fer servir un brou enlloc d'aigua. Jo faig infusió de farigola amb llorer.
Servir la crema en bols, decorant-la amb ou picat, cubs de formatge de cabra, o de pernil, o de pa fregit...
Si sobra crema, guardar-la en botella de boca ample, com els envasos de sucs de Cal Valls. Quan sigui tèbia, posar-la a la nevera i en podreu disposar 4 o 5 dies. Si du patata o carbassó, cal menjar-la el mateix dia.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se