Crema de carbassa
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Carbassa
- Cebes
- Oli, tamari, sal o aigua de mar
- Aigua de qualitat
- Guarniments (Cubs de formatge, pernil, pa fregit, ous, etc)
Elaboració
Bullir en aigua quieta, durant 10 minuts, un ou per comensal. Posar-los en aigua freda i pelar-los. Pelar la carbassa i treure les llavors amb una cullera.
Tallar les cebes en vuit trossos i estofar-les a foc mig, afegir la carbassa, sense fibres ni llavors, tallada a trossos grossos. Cobrir amb aigua de qualitat. Posar a foc viu i quan vulgui arrencar el bull, tapar i abaixar el foc, perquè faci una cocció suau. Punxar amb un ganivet i quan sembli mantega, apartar del foc. Reservar una part del caldo, afegir una cullerada de tamari, aigua de mar o sal, un raig d'oli i pebre. Triturar. Tastar, rectificar si cal tant de sabor com d'espessor.
Notes
Es podria fer servir un brou enlloc d'aigua. Jo faig infusió de farigola amb llorer.
Servir la crema en bols, decorant-la amb ou picat, cubs de formatge de cabra, o de pernil, o de pa fregit...
Si sobra crema, guardar-la en botella de boca ample, com els envasos de sucs de Cal Valls. Quan sigui tèbia, posar-la a la nevera i en podreu disposar 4 o 5 dies. Si du patata o carbassó, cal menjar-la el mateix dia.
Comparteix aquesta recepta: