Llenties estofades
És una cassola per a fer xup-xup.
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Recepta per olla a pressió
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Llenties (40g/pax)
- Ceba, pebrot vert, tija d'api, pastanaga o carbassa, cols de Brussel.les o altres
- Algues Cochayuyo (veganes) o xoriç
- Aigua de mar o sal marina, aigua de qualitat, oli d'oliva verge extra
Utensilis
Olla amb tapa que tanqui hermètica, per fer l'arròs a la japonesa.
Elaboració
Remullar les llenties. Sofregir en una olla la ceba i quan sigui rosseta, afegir les algues o el xoriç i després, la resta de verdures. Abocar-hi les llenties i cobrir d'aigua freda de qualitat o de brou*. Al arrencar el bull, baixar el foc per fer una cocció suau. Al final afegir l'aigua de mar o la sal.
Fer l'arròs a la japonesa: Esclarir l'arròs blanc perquè perdi el midó. En una cassola que tanqui hermètic posar el mateix volum d'aigua (o una mica més) que d'arròs, i els condiments. Foc fort fins que sembli que el vapor vol fer saltar la tapa. Sense destapar (obligatori) tancar el foc i deixar reposar 20 minuts.
Es pot substituir l'aigua de les llenties per un brou fet abans, on hi pot haver el que volguem o tinguem, les parts lletges -però netes- de les verdures, el llorer, gingebre, kombu, cúrcuma, pebre negre, fulla de col, farigola... i colat!.
Notes
L'arròs es pot servir en forma de flamet o bola, a un costat del plat. Afegir les llenties caldoses i guarnir l'arròs amb sal de sèsam (gomasi), per exemple, o ciboulette, o ou picat...
Comparteix aquesta recepta: