Llenties estofades

És una cassola per a fer xup-xup.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Utensilis

Olla amb tapa que tanqui hermètica, per fer l'arròs a la japonesa.

Elaboració

Remullar les llenties. Sofregir en una olla la ceba i quan sigui rosseta, afegir les algues o el xoriç i després, la resta de verdures. Abocar-hi les llenties i cobrir d'aigua freda de qualitat o de brou*. Al arrencar el bull, baixar el foc per fer una cocció suau. Al final afegir l'aigua de mar o la sal.

Fer l'arròs a la japonesa: Esclarir l'arròs blanc perquè perdi el midó. En una cassola que tanqui hermètic posar el mateix volum d'aigua (o una mica més) que d'arròs, i els condiments. Foc fort fins que sembli que el vapor vol fer saltar la tapa. Sense destapar (obligatori) tancar el foc i deixar reposar 20 minuts.
Es pot substituir l'aigua de les llenties per un brou fet abans, on hi pot haver el que volguem o tinguem, les parts lletges -però netes- de les verdures, el llorer, gingebre, kombu, cúrcuma, pebre negre, fulla de col, farigola... i colat!.

40min

Notes

L'arròs es pot servir en forma de flamet o bola, a un costat del plat. Afegir les llenties caldoses i guarnir l'arròs amb sal de sèsam (gomasi), per exemple, o ciboulette, o ou picat...


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se