Carxofes amb prunes
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Una carxofa per cada comensal
- Cebes
- Salsa de tomata Cal Valls o similar
- Una copa de vi blanc
- Prunes seques sense pinyol
- Avellanes torrades, all, julivert, carquinyoli o pa fregit (picada)
- 1 ou per cada comensal
- Oli d'oliva verge extra
- Cereal cuit, per acompanyar
Elaboració
Enrossir a foc fort les cebes tallades, i les carxofes anar-les afegint quan es van netejant i porcionant (amb guants).
Posar una mica de salsa de tomàquet i la copa de vi blanc. Als 15 minuts, tallar les prunes per la meitat i afegir-les. Fer la picada, deixatar-la amb una mica d'aigua i afegir-la, tapar i fer coure a foc baix uns 10 minuts més. Vigilar que no quedi massa sec.
Coure els ous 8-10 minuts, sense arribar a bullir. Posar en aigua freda. Pelar i tallar per la meitat a lo llarg. Amanir-los amb sal d'herbes i un raig d'oli picant.
Emplatar una bola o flam de cereal, l'estofat i les dues meitats d'ou a sobre.
Notes
L'aigua de bullir els ous, un cop refredada, és molt bon aliment per les plantes...
Comparteix aquesta recepta: