Garrinet rostit al forn
Ingredients
- 1 Garrinet petit
- 2 kg de llard
- 1 Cabeça d'alls
- Sal
- Pebre negre
- Romaní i farigola
- Com acompanyament (opcional): poma confitada, enciam i magrana.
Elaboració
Tallem el garrinet a trossos i els salpebrem. Posem al forn una cassola grossa amb el llard, la cabeça d'alls, el romaní i la farigola. Quan el llard sigui fos i calent, hi afagim els talls de garrí i els confitem a foc molt lent 45 minuts, aproximadament.
Un cop confitat el garrí, el reservem a part. Colem el llard i el deixem refredar a la nevera fins que agafi cos (aquest llard decantarà, per precipitació, el suc de la cocció del garrí, que aprofitarem per al rostit).
Quan el llard sigui pres, el retirem amb molt de compte per poder aprofitar el suc. En una safata que pugui anar al forn hi posem els talls de garrinet, amb la pell mirant amunt. Els fem coure a 200 ºC, sense deixar de remullar-los, per tal que quedi la pell ben cruixent. Són uns 30 minuts més. Els últims 5 minuts, hi afegim una part de la seva salsa.
Ja es pot servir. L’acompanyament és opcional, en aquest cas, amanida de poma confitada, enciam i magrana.
Comparteix aquesta recepta: