Fumet Senzill
Ingredients
- Dos litre i mig d'aigua.
- Quatre raspes de lluç mitja
- Els caps
- Vuit cloïsses
- Api
- Una pastanaga
- Una ceba gran
- Quatre tomàquets madurs mitjans
- Dos alls gras-sonets
- Un got de quart d'arròs
- Julivert
- Sal
- Oli
Elaboració
Posa l'aigua amb una cassola.
Renta les raspes de peix i els caps i afexeixo. (no cal que t'esperis que s'escalfi l'aigua)
Pela la ceba la rentes i le poses sencera, tal qual.
Renta un tomàquet li fas un tall i afegeix.
Posa un raig d'oli i una cullerada mitjana de sal
Quan comenci a bullir deixa-ho mig hora o tres quarts a foc mitja.(tapat sense tapar del tot mentre es fa)
Desprès agafa un altre cassola i cola el fumet.
Reserva.
Per aprofitar el temps mentre es fa el fumet pela els dos alls, treu les llavors als tres tomàquets i les imperfeccions de la pell i o tritures junt amb un grapat de julivert i una mica de sal.
Ara posa una paella al foc amb oli i quan sigui calent afegeix el que tenim triturat.
Remena uns cinc minuts a foc lent i posa les cloïsses, quan s'obrin posa el sofregit a la cassola on tenim el fumet, (treu les cloïsses i reserva-las fins que facis l'arròs perquè no quedin masa fetes) i deixa que el sofregit amb el fumet faci un bull i tanca.
Proveu de sal.
Per a preparar els plats agafa un cassó, poses uns quatre collerons de fumet i quan bulli li poses l'arròs entre un quart i vint minuts.
Remena i controla.
Al servir-ho reparteix les cloïsses i mes fumet del que tenim reservat per qui ho vulgui caldos.
Comparteix aquesta recepta: