Cassoleta variada de porc amb carxofes i pèsols
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de secret de porc tallat a tacs regulars
- 400 grams de presa de porc tallada en tacs regulars
- 400 de carn magra de porc tallada en tacs regulars
- 500 grams de carxofes congelades
- 300 grams de pèsols congelats
- Una ceba picolada
- Una fulla de llorer
- Tres alls aixafats
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Pebre negre en pols
- Aigua
- Un ramet de julivert
- Un got de vi ranci
- Oli d'oliva
Utensilis
Un cassó gran
Una cassola de terrissa gran
Un plat de fusta
Una escorredora
Elaboració
Primerament en un cassó amb aigua, sal i un brot de julivert, coem les carxofes i els pèsols, fins que estan al "dente" un cop cuits ho escorrem i reservem juntament amb una mica del brou colat.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els tacs de porc salpebrats fins que estan una mica daurats.
Tot seguit afegim: la ceba picolada, els alls aixafats, la fulla de llorer i el sofregit de tomàquet.
Quan tot plegat és ben sofregit, afegim el vi ranci i deixem que redueixi.
A continuació, cobrim la carn amb el brou de coure les verdures, fiquem el foc baix i deixem que cogui tot plegat fins que la carn estgui cuita.
Seguidament, corregim de sal, afegim les carxofes i els pèsols i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula amb un plat de fusta a sota.
Comparteix aquesta recepta: