Amanida de patates i bacallà amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Un cassó gran
Una safata plana de porcellana blanca
Un morter amb la seva mà
Un setrill
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament, pelem els alls, els hi traiem el cor central i els fiquem en el morter amb un polsim de sal.
Quan els alls ja estan ben aixafats, afegim els rovells d'ou i amb el setrill anem afegint un rajolí d'oli sense deixar de remenar de forma circular fins a tenir la quantitat desitjada d'allioli i el reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, coem les patates amb pell fins que estiguin cuites al "dente" i les reservem.
Quan ja són fredes, les pelem, les tallem a trossos regulars i les fiquem en el bol.
A part, un cop dessalat el bacallà, l'esqueixem i el fiquem en el bol juntament amb les patates. Tot seguit, aboquem l'allioli en el bol, afegim les olives negres, ho barregem tot ben barrejat, i ho fiquem a la safata de porcellana de manera abellidora.
Ja per acabar l'amanida, espolsem força julivert picolat pel damunt, i ja la podrem servir a taula.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se