Amanida de patates i bacallà amb allioli
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis patates mitjanes
- 500 grams de bacallà esqueixat dessalat
- 100 grams d'olives negres d'Aragó
- Julivert picolat
- Un morter d'allioli fet a mà
- Dos rovells d'ou
- Dos alls pelats sense el cor
- Sal
- Aigua
Utensilis
Un cassó gran
Una safata plana de porcellana blanca
Un morter amb la seva mà
Un setrill
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, pelem els alls, els hi traiem el cor central i els fiquem en el morter amb un polsim de sal.
Quan els alls ja estan ben aixafats, afegim els rovells d'ou i amb el setrill anem afegint un rajolí d'oli sense deixar de remenar de forma circular fins a tenir la quantitat desitjada d'allioli i el reservem.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, coem les patates amb pell fins que estiguin cuites al "dente" i les reservem.
Quan ja són fredes, les pelem, les tallem a trossos regulars i les fiquem en el bol.
A part, un cop dessalat el bacallà, l'esqueixem i el fiquem en el bol juntament amb les patates. Tot seguit, aboquem l'allioli en el bol, afegim les olives negres, ho barregem tot ben barrejat, i ho fiquem a la safata de porcellana de manera abellidora.
Ja per acabar l'amanida, espolsem força julivert picolat pel damunt, i ja la podrem servir a taula.
Comparteix aquesta recepta: