Risotto de calamar i tomàquets secs
Categoria:
Tipus de plat: Risotto
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 700 grams de tubs de calamar
- 1,2 litres de brou de peix o verdures
- 4 escalunyes
- 2 alls
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 300 grams d'arròs per risotto
- 2 dl de vi blanc
- 80 grams de tomàquets assecats en oli
- 4 branquetes d'alfàbrega
- 40 grams de formatge parmesà
- 4 cullerades de formatge crema (mascarpone)
- Sal i pebre
Elaboració
Neteja els tubs de calamar, tirant amb cura la cutícula i elimina qualsevol pell.
Renta els tubs i talla en tires primes.
Mentrestant, pela les escalunyes i pica finament l'all.
Escalfa l'oli en una cassola.
Cuina les escalunyes i els alls fins que comencin a prendre color daurat.
Afegeix les tires de calamar i salta breument.
Retira i reserva.
Posa l'arròs a l'olla i ofega a foc mitjà durant 1 minut.
Desglaça l'arròs amb el vi blanc i deixa bullir, mentre l'agites a foc baix.
Cobreix l'arròs amb brou bullent i cuina a foc mitjà, aboca a poc a poc la resta de brou, tot remenant sovint durant uns minuts o fins que estigui al dente.
Mentrestant deixa escórrer els tomàquets secs i talla en tires.
Agrega al risotto i barreja bé.
7 minuts abans de finalitza la cocció, afegeix el calamar.
Mentrestant renta l'alfàbrega, escorre i asseca, arrenca les fulles i talla en tires fines.
Ratlla el parmesà ben fi.
Al final de la cocció, agrega al risotto, el formatge crema i el formatge parmesà.
Assaona amb sal i pebre i escampa l'alfàbrega pel damunt.
Comparteix aquesta recepta: