Pastís cremós de pera i massapà (vegà)
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- (Motlle 20cm)
Envoltura:
- 250gr de farina
- 1 pessic de sal
- 125gr de margarina vegetal
- 3 cullerades d'aigua
Farcit:
- 250gr d'ametlles mòltes
- 120gr de sucre glassé
- 40ml d'aigua
- Suc de mitja llimona
- 3 cullerades de llinosa mòlta
- 6 cullerades d'aigua
- 2 peres tallades a làmines
- 1 cullereta d'essència de vainilla
- 100gr de margarina vegetal
- 30gr de farina
- 1 cullereta de sucre avainillat
Elaboració
1) Primer prepararem l'envoltura: posarem en un bol la farina, el pessic de sal, la margarina vegetal i tres cullerades d'aigua.
2) Amassarem amb les mans fins a obtenir una massa homogenia (de consistència smeblant a la massa de galetes).
3) Posem un paper film a sobre el bol i reservem a la nevera durant 30min.
4) Començarem a fer el farcit: posarem el sucre glassé amb els 40ml d'aigua a bullir per obtenir una espècie d'almíbar i quan l'obtinguem el barrejarem amb les ametlles mòltes juntament amb el suc de mitja llimona i barregerem.
5) Quan tot estigui ben integrat això serà el nostre massapà.
6) Tot seguit hi afegirem la llinos amòlta i sis cullerades d'aigua, així com l'essència de vainilla. Barregerem tot això amb una llengua de gat fent moviments circulars.
7) Després hi afegirem la farina, el sucre avainillat i la margarina vegetal fosa. Barregerem de nou fins que tot quedi ben integrat en una barreja ben cremosa.
8) tallem les peres a làmines fines i preparem el motlle amb margarian per evitar que la massa s'enganxi.
9) Extendrem 2/3 parts de l'envoltura fins que cobreixi tota la base del nostre motlle i li posarem.
10) Llavors hi posarem el farcit de crema de massapà deixant un espai entre el farcit i les parets del motlle on encara es pugui veure la base d'embolcall.
11) a sobre el farcit hi posarem les làmines de pera, fent una lleugera pressió al posar-les.
12) Extendrem la resta denvolcall i cobrirem el pastís fent pressió amb els dits a les vores perquè s'ajunti la base d'embolcall i l'embolcall superior.
13) Farem forats a la part superior amb una forquilla.
14) Posarem el forn a 170ºC durant unes 45 min (sabrem quan està fet si al punxar l'embolcall amb un escuradent ho notem dur).
15) Retirem i quan encara etsigui calent afegim sucre avainillat per sobre (Opcional).
16) Deixem refredar i a disfrutar!!
Notes
Per a una millor comprensió veure: https://youtu.be/hVc6_YY0ouw
Comparteix aquesta recepta: