Carxofes farcides de peu de porc i gambes

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Arreglarem les carxofes i les carrarem de la punta. Les posem amb aigua i llimona i un cop netes, les bullim amb aigua i sal. Un cop bullides es posem a escorre i refredar.
Els peus de porc els agafo precuinats, perquè per tallar a bocins, es mes fàcil. Un cop tallats a bocinets els reservem.
Agafarem les gambes i els hi traurem el cap, que reservarem.
En una paella, posarem un raig d'oli d'oliva i hi saltejarem les gambes, que si son de la costa, donen molt bon gust.
Les reservem. Un cop fredes, traurem les cloves i les tallarem a bocinets, reservant-ne 4 de senceres.
Colarem l'oli de les gambes i si fa falta n'hi afegirem una mica més, per sofregir la ceba, que prèviament haurem trinxat.
Un cop la ceba sigui rosseta hi afegim els bocinets de peu de porc i de les gambes, hi donem uns toms i ho reservem.
Agafem les carxofes, les obrim del mig, amb compte i les emplenem del farcit.
Farem una salsa beixamel i dins del colador xinès hi aixafarem els caps de les gambes, barrejant el suc que surti amb la salsa, que servirà per cobrir les carxofes.
Ho gratinarem i un cop rosset hi posarem a sobre la gamba sencera i ja ho podem servir.

40min

Notes

Aquesta recepta la vaig veure en algun blog de cuina, com que no m'agrada posar-me medalles que no corresponen, ho vull fer constar.
La recepta és molt bona i l'he anat fent a la meva manera, perquè he buscat si la trobava i no ho he aconseguit, per tant us la recomano i ja em direu si us ha agradat.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se