Crema d'espàrrecs verds amb pa fregit i escamarlans
Categoria:
Tipus de plat: Puré
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos manats d'espàrrecs verds de cultiu
- Dotze escamarlans de mida mitjana
- Conyac
- Olid'oliva
- Sis llesques de pa de motlle
- La part blanca de dos porros
- Sal
- Pebre negre en pols
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
- Tres litres de brou de pollastre casolà(el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Una cassola fonda
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Una paella mitjana
Una sopera de porcellana blanca
Quatre escudelletes
Un batedor de varetes
Una safata plana amb un paper de cuina
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els espàrrecs tallats a trossos menuts i els porros picolats, fins que veiem que són tous.
Seguidament, afegim el brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull a foc baix.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els escamarlans pelats salpebrats, els flamegem amb un raig de conyac i els reservem.
Tot seguit,en una paella amb un raig d'oli, fregim el pa de motlle tallat a quadradets menuts, i quan són daurats, els reservem en la safata amb un paper de cuina.
Quan el brou ja ha bullit una estona, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud del colador fí, ho fiquem a la cassola hon acabarem de fer la crema.
Fiquem el foc baix, i anem remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal,afegim un raig de nata líquida i un polsim de nou moscada, i quan ja tenim la crema llesta per treure a taula, omplim la sopera, repartim el pa fregit per les escudelletes i un cop plenes fins a tres quartes parts amb la crema, repartim els escamarlans tallats a trossos mitjanets pel damunt, i ja ho podem treure-ho a taula.
Comparteix aquesta recepta: