Gambes amb salsa cremosa de safrà i arròs

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 8 gambes (vermelles)
  • ½ culleradeta de Sambal Oelek
  • ½ dl de vi blanc
  • 1/2 pastilla de brou vegetal
  • 2 culleradetes de salsa de soja
  • 1 culleradeta de farina de blat
  • 2 bossetes de safrà (mòlt)
  • 1 ceba petita
  • 1 cullerada de mantega
  • 250 ml de crema per cuinar
  • 400 grams d'arròs per risotto
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre per a condimentar.

2 racions

Elaboració

Cuina l’arròs en aigua salada segons les instruccions del paquet.
Pica finament la meitat de ceba i deixar de banda.
Col·loca les 8 gambes en un bol petit.
Afegeix 2 culleradetes de salsa de soja i ½ culleradeta de Sambal Oelek, condimenta amb sal i pebre i barreja bé.
Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella i salta breument les gambes marinades i deixa de banda.
Fon ½ culleradetes de mantega a la mateixa paella i cou la ceba picada.
Desglaça amb ½ dl de vi blanc.
Afegeix ½ pastilla de brou de verdures i les 2 bossetes de safrà.
Agrega 250 ml de crema de cuina, 1 culleradeta de maizena i deixa bullir.
Afegeix les gambes de nou a la salsa i deixar escalfar breument.
Serveix l’arròs cuit amb la salsa i les gambes abans que es refredin.
Él safra és picant, és aromàtic i sobretot conegut pel seu color porpra.

Notes

Él safra és picant, és aromàtic i sobretot conegut pel seu color porpra.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2303 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: