Bescuit de préssec en almívar

Ingredients

  • 8 o 9 mitjos préssecs en almívar,
  • 4 ous,
  • 250 g de sucre,
  • 12 cullerades del suc dels préssecs,
  • 2 culleradetes d'essència de vainilla,
  • 4 cullerades de mantega en pomada,
  • 250 g de farina,
  • 11 grams de llevat en pols (tipus Royal)
  • Ratlladura de llimona i
  • 2 cullerades de kirsch

Elaboració

Comencem untant el motlle de mantega i li espolsem abundant sucre moreno, ho repartim pel fons i parets del motlle, posem els mitjos préssecs repartits pel fons. Reservem per utilitzar posteriorment. Pre-escalfem el forn a 180 graus. En un bol, barregem els ous amb el sucre. Afegim el suc dels préssecs, la ratlladura de llimona, el kirsch o el licor que més us agradi, la vainilla i la mantega en pomada. A continuació afegim la farina amb el llevat, barregem bé i posem la massa en el motlle. Introduïm en el forn i coem de 30 a 40 minuts (fer la prova amb l'escuradents). Si veiem que agafa massa color tapem la superfície amb paper d'alumini. Al treure desemmotllem ràpidament donant-li la volta. Si ho deixem refredar és possible que s'enganxi amb el sucre fos.

1h

Notes

La recepta original d'aquest pa de pessic és d'un petit llibre en aleman i es diu alguna cosa així com pa de pessic cap per avall de préssecs en almívar. Això és per la forma tan singular de fer-ho, que consisteix a fer-ho al revés.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2218 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Susanna Gambin Nogué diu:
Hola Joan, guapo tu

estic contenta de haver re-descobert aquesta recepta,...en una ocasió vaig estar convidada a una festa , una senyora va portar-ne un d´ igual que el teu,..estava molt bo, li vaig preguntar si em voldria dir com el feia, i em va contestar......que ella no donava mai les seves receptes que tant li havien costat perfeccionar. !!!... al moment em vaig quedar molt sorpresa, doncs jo disfruto tant compartín.....que no m´esperava aquella resposta,..vaig reactionar i li vaig dir....doncs de que li serveix tant d´esforç,...si quan vostè mori les receptes també !!, va girar " cua" i ja no la vaig veure més en tot el que va quedar de festa....quina pena, veritat ??

mil petonets per compartir-la, Susanna
Maria Àngels Bronsoms diu:
Trobo que és un pastís molt original, una bona recepta per als de casa meva!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: